S i slutten av 1980-tallet begynte ‘soul mate’ kutte opp i

Hvordan sket etter en sjelevenner gikk fra kirken til Tinder

canada goose herre Bilde av Kiyoshi Ota / Bloomberg canada goose herre

Da canadiske stjernen ‘The Mindy Project’ begynte dirigere en lutherske minister, viste forholdet seg oppmerksomhet for den i stor grad positive forestillingen til en kristen. Men paret overrasket p andre mter ogs: de mtte ikke bare personen i stedet for p nettet eller via telefon, de trakk seg nrmere etter at Mindy deltok i en kirketjeneste.

canada goose norge Som skuespiller og komiker Aziz Ansari viser i sin bok ‘Modern Romance’, spiller bde religise innstillinger og ansikt til ansikt introduksjoner en mindre rolle i romantikk enn de pleide vre i kirken. canada goose norge

canada goose victoria parka I sin nye bok gir Ansari bde katartisk morsom selvhjelp for moderne dating og en imponerende forsket guide til de raskt skiftende mtene vi finner kjrlighet. Selv om Internett spiller en nkkelrolle i boken, s gjr ogs det siste unicorn canada goose outlet roma: soulmate. canada goose victoria parka

canada goose dame ‘P en veldig kort tid har hele kulturen for finne kjrlighet og en kompis radikalt endret,’ skriver Ansari. ‘De verktyene vi bruker p dette sket, er forskjellige, men det som virkelig har forandret er vre nsker og og enda mer pfallende de underliggende mlene for sket selv.’ canada goose dame

canada goose jakke Hvor vi en gang giftet oss av grunnene til ‘Downton Abbey’, oppbevaring av land, produksjon av arvinger og kanskje vennskap, n sker vi noen med felles kjrlighet som skjebne. canada goose jakke

canada goose jakker dame Iflge en underskelse som boken citerer, mtte par i 1940 i kirken s ofte som de gjorde gjennom naboer eller i baren. (For den kohorten var bare venner og familie mer vanlige mter mte.) canada goose jakker dame

Likevel innen 2010 rapporterte kun 2 prosent av parene at de var minst vanlige relasjonelle startmiljer i kirken.

canada goose jakke dame Kirkeres rolle i matchmaking kan ha avtatt av mange grunner, men det mest sannsynlige virker vr voksende mangel p interesse for religise grupper i det hele tatt. canada goose jakke dame

Iflge den siste Pew-studien, knytter nesten canada-goose-jakker en fjerdedel av voksne amerikanere seg ikke til noen religion. Etter r da de uten religis tilhrighet svevet rett rundt 8 prosent av befolkningen, startet de en jevn vekst i 1990, og fikk hvert r siden da, som illustrert i grafikken nedenfor.

Den generelle samfunnsunderskelsen (GSS) er et prosjekt av den uavhengige forskningsorganisasjonen NORC p canada goose shop uk, University of Chicago, med hovedfinansiering fra National Science Foundation. ‘Det hjelper ikke oss med finne det beste der ute,’ skriver de. ‘Det har hjulpet til produsere ideen det er best, og hvis vi sker hardt, kan vi finne det.’

De gjr et overbevisende tilfelle for hvordan Internett fikk oss til hekte canada goose outlet p sket etter det beste. Men de forklarer aldri hvordan vi kom til tro at Canada Goose fabrikkutsalg Toronto stedforhold ogs gi ting av religion.

I en TED-snakke sitater de, sier psykoterapeut Esther Perel: ‘Jeg kommer til en person, og vi ber i utgangspunktet at de skal gi oss hva en gang en hel landsby pleide gi: Gi meg tilhrighet, gi meg identitet, gi meg kontinuitet, men gi meg transcendens og mysterium og refrykt alt i ett. ‘

canada goose victoria Vi forventer ikke transcendens fra vre juicers, vr ramen, vre folding sykler. Hvordan kom vi til se det som et tegn p sann kjrlighet? canada goose victoria

Ansari og Klinenbergs forklaring utlser romantisk kjrlighet med sket etter en sjelevenner. Men vr spiritualisering av kjrlighet kan ha mer gjre med den drastiske nedgangen i relasjoner som startet i kirken.

canada goose Bruken av ‘soulmate’ kte riktig, men iflge Google Ngram data. Diktaren Samuel Coleridge opplyste frst og fremst termen i 1822, men bruken ble svrt lav i 160 r. S i slutten av 1980-tallet begynte ‘soul mate’ kutte opp i ‘New York Magazine’ personlige annonser. canada goose

‘Soulmate’ ble raskt mainstream p 1990-tallet.

canada goose salg Alain de Botton brukte aldri ordet i sin internasjonalt bestselgende 1993-bok ‘On Love’, men han fortalte velsignet konseptet i sine pningslinjer. canada goose salg

canada goose jakker herre ‘Lengten etter en skjebne er ikke sterkere enn i vrt romantiske liv. Altfor ofte tvunget til dele vr seng med dem som ikke kan fatte vr sjel, kan vi ikke bli tilgitt hvis vi tror at vi er villige til snuble en dag p mannen eller kvinnen av vre drmmer? Kan vi ikke unnskyldes en viss overtroisk tro p en skapning som vil vise oss lsningen til vre ubarmhjertige lengter? ‘ canada goose jakker herre

canada goose jakke herre Filmkritiker og religise studielrer Margaret Miles fant lignende temaer i Jane Campions Oscar-vinnende film ‘The Piano.’ ‘I filmen, som i sekulrt rhundre i det 20. rhundre, har en religion av romantisk kjrlighet erstattet religion Canada Goose utlp kokemuksia som kraften som skaper og tiltrekker engasjement, ‘skrev Miles i sin 1996 bok’ Se og tro. ” Frelse gjennom romantikk har erstattet kristen frelse og okkuperer sin plass i filmens kulturelle psyke. ‘ canada goose jakke herre

Noen religise studier lrde tilskriver slike skift til hvilken religion som gir mennesker. I ‘Religionsteorien’ hevder Rodney Stark og William Bainbridge at religionen str overfor konkurranse fra ‘alternative kulturelle systemer som ikke bare gir mange fordeler utenfor religions omfang, men ogs tilbyr konkurrerende generelle forklaringer.’

Fremveksten av de ikke-religise betyr ikke at en av fire voksne amerikanere ikke lenger kan passe p rett og galt eller historiens betydning. Det betyr ikke at en fjerdedel av oss har mistet interessen i transcendens eller liv som har mening.

I stedet finner mange ikke lenger religise institusjoner en troverdig kilde til disse tingene. I sin 2012-bok ‘Religion for ateister’ gjr de Botton et lidenskapelig tilfelle at religionen lenge har gitt mange gode ting fra fellesskap, utdannelse og mhet til arkitektur, visdom og perspektiv. Men som en ateist vil han f de tingene andre steder.

Selv om Ansari og Klinenberg ikke synes fullt ut gjenkjenne dette, hevder boken deres at mange moderne singler uvitende har vendt seg til romantikk for ting de ikke lenger forventer komme fra religion.

canada goose trillium Er det rettferdig sprre det om kjrlighet? ‘Modern Romance’ adresserer aldri det. canada goose trillium

P flere punkter innrmmer Ansari at vi stiller store krav til kjrlighet, noe som setter oss opp for hjertesorg og skuffelse. Han bruker til og med et kapittel om problemene med for mange valg. Men hver gang kryper han fra erkjenne at vi kanskje spr for mye.

canada goose outlet ‘Moderne kjrlighet’ canada goose outlet, fabrikken rammer romanse frst og fremst i 2015 egoistisk vilkr og ikke rart; nesten alle verkty for ske kjrlighet oppfordrer oss til gjre. Men hvis kjrlighet og romantikk er svart fredag ??alt om meg, bestemmer de ogs verdien min canada goose outlet.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *